Bliv naturvejleder

Naturvejlederuddannelsen hos Naturvejledning Danmark giver dig mulighed for at blive en del af et stærkt, fagligt fællesskab af mennesker, som brænder for at formidle den danske natur og skabe gode oplevelser i naturen for andre.

På naturvejlederuddannelsen kommer deltagerne med forskellige fagligheder, for eksempel inden for naturvidenskab, som lærer, pædagog eller noget helt andet. Det skaber dynamik og gode muligheder for at få inspiration til at tænke naturformidling på forskellige måder og i forskellige sammenhænge. Ofte knytter vores deltagere bånd, som varer ved hele livet, og det er et fællesskab, hvor du kan blive ved med at finde inspiration, viden, nye metoder, tips og tricks og ikke mindst masser af sjove stunder – også efter uddannelsen er fuldendt.

Om uddannelsen
Uddannelsen retter sig primært mod dig, der er ansat i en stilling, hvor naturformidling udgør en væsentlig del af dit arbejde. Det skaber rig mulighed for dynamik mellem teori og praksis, og du får med det samme redskaber, som du kan bruge i dit arbejdsliv.
Du vil blive klædt godt på af kompetente undervisere, der har lang erfaring som naturvejledere og som undervisere. Du vil blandt andet lære:
– At blive en stærk naturformidler, der kan skabe engagement om naturen, formidle viden og tilrettelægge gode oplevelser.
– At bruge uderummet i pædagogiske processer, for eksempel for børn og unge.
– At skabe relationer mellem mennesker med naturen som ramme, for eksempel for målgrupper med særlige behov eller problemer med mental eller fysisk sundhed.
– At skabe gode oplevelser for turister, organisationer mv.
– At fungere som facilitator i processer om samskabelse og partnerskaber.

Her kan du læse mere om:
Ansøgning til Naturvejlederuddannelsen
Om uddannelsen
Kurser og opgaver
Optagelseskrav og proces
Hvorfor Naturvejlederuddannelsen

Ansøgning til Naturvejleder­uddannelsen

Du kan søge om optagelse på uddannelsen indtil d. 31. december 2024. Der er løbende optag og ansøgninger behandles i juni, oktober og januar.

Om uddannelsen

Naturvejledning Danmarks Naturvejlederuddannelse bygger på mere end 35 års erfaring med at uddanne naturvejledere fra hele landet.
Der er  garanti for et højt fagligt niveau og et dynamisk samspil mellem teori og praksis. Samtidig bliver du en del af et stærkt fagligt fællesskab, som varer ved lang tid efter uddannelsen er fuldendt.

Kurser og opgaver

Naturvejlederuddannelsen består af fire internatkurser, tre studieopgaver og 6 valgfrie kursusdage.

Optagelseskrav og proces

Optagelse på naturvejlederuddannelsens moduler sker på grundlag af en samlet vurdering af de indkomne og godkendte ansøgere. Der er løbende optag. Det betyder at ansøgningerne behandles tre gange årligt i juni, oktober og januar, hvor op til en tredjedel af pladserne fordeles hver gang. Det er derfor en god ide at søge i god tid.

Hvorfor Naturvejlederuddannelsen?

Naturvejlederuddannelsen af Naturvejledning Danmark giver dig masser af stærke kompetencer, som du kan bruge i din hverdag, og et stærkt netværk, som du kan trække på.
Her er 5 gode grunde til at blive uddannet naturvejleder.

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på de mest almindeligt stillede spørgsmål om naturvejlederuddannelsen. Klik på spørgsmålet for at se svaret.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top