28. august, 2023

Mød en kommende naturvejleder: Marlene Sørensen

Marlene Sørensen er 47 år og uddannet arkæolog. Til daglig beskæftiger hun sig blandt andet med fortidsminder på Moesgaard Museum, men hun har længe ønsket sig nogle formidlingsværktøjer, der kan gøre hendes formidling mere levende og kreativ.

“Jeg har mødt flere fremragende formidlere, som alle var uddannet gennem Naturvejledning Danmarks Naturvejlederuddannelse. Derfor var den det oplagte valg for mig.”

Hvor arbejder du, og hvad går dit arbejde ud på?

Jeg er ansat på Moesgaard Museum, hvor jeg arbejder med de fredede fortidsminder, beskyttede diger og formidling af kulturspor i landskabet.

Hvorfor søgte du ind på Naturvejlederuddannelsen?

Jeg har længe ønsket mig få nogle formidlingsværktøjer, der kan levendegøre min formidling, blandt andet ønsker jeg at inddrage flere kreative aktiviteter i min formidling. Jeg ønsker også at lære noget om formidling til børn, hvilket jeg ikke har erfaring med.

Hvad ser du som kvaliteterne ved Naturvejledning Danmarks Naturvejlederuddannelse?

Jeg synes, den er meget grundig og veltilrettelagt. Man får en indføring i mange forskellige emner og aspekter af naturvejledningen.

Hvad har indtil videre været det bedste ved uddannelsen?

Jeg er blevet bevidst om alternative måder at formidle på for eksempel ved at inddrage historiefortælling og sanseoplevelser i min formidling. Det har gjort min formidling mere alsidig og levende.

Hvilken betydning har det for uddannelsen, at deltagerne kommer med meget forskellige baggrunde?

Jeg synes, det er et plus, at vi har forskellige kompetencer og kan lære af hinanden. Jeg oplever, at mange studser over, hvorfor jeg som arkæolog tager en efteruddannelse i naturvejledning – måske fordi ordet ”naturvejledning” får folk til at tro, at så skal jeg fortælle om planter og dyr. Men uddannelsen er jo netop en formidlingsuddannelse, hvor man lærer en masse formidlingsmæssige greb, som kan bruges uanset hvilken baggrund man kommer med, og dermed uanset hvad man skal formidle.

Jeg mener bestemt, uddannelsen er lige så relevant for mig, som for en biolog. Og det er et kæmpe plus – at det er lykkedes at lave en uddannelse, som kan berige alle, uanset hvilken baggrund man kommer med.

Hvad er det vigtigste, du indtil nu har lært eller taget med fra uddannelsen?

Jeg har fået øjnene op for, hvordan man kan variere formen på ens formidling og tilrette den en specifik målgruppe. Det har gjort det meget sjovere at lave formidling, at jeg føler mig bedre klædt på til det.

Hvad drømmer du om at kunne bruge uddannelsen til?

Jeg drømmer om at blive bedre til at løse de formidlingsopgaver, jeg allerede varetager, men håber også, at uddannelsen vil medføre, at jeg får endnu flere formidlingsopgaver her på museet fremover.

Hvorfor er naturvejledning efter din mening vigtig for samfundet?

Det er vigtigt, at vores viden bliver formidlet på en god måde, så flere opnår interesse for emnet – i mit tilfælde for fortidsminderne – da det er med til at sikre, at de bevares for eftertiden. Jo mere folk ved, jo bedre er de også til at passe på det.


Brænder du også for at skabe gode oplevelser i naturen og styrke befolkningens viden om naturen? Så søg ind på naturvejlederuddannelsen og bliv en del af et fagligt fællesskab, der varer hele livet.

Læs mere om Naturvejlederuddannelsen

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top