24. april, 2024

BOGANMELDELSE – “Ramsløg – fra naturens spisekammer”

Kære Naturvejlederkollegaer, Jeg har fået fingrene i en bog om Ramsløg, og den skal I lige høre om.

”Ramsløg” af Dorte Ellegård og Tom T. Pedersen, er den komplette bog om – ja, ramsløg.

Bogen er rigt illustreret med meget farverige fotos, og der behandles i tydelige billeder alt om forvekslinger, sankning og opskrifter. Spiralryg og indstiksflap, gør den let at bruge – i stedet for bøger som klapper sammen med det samme, står denne fint åben på opslaget. Det er en lille detalje, men lækker i mine øjne.

Opskrifterne er der en del af. For ”os” naturvejledere vil mange være gengangere, men der er mindst lige så mange nye vinkler på hvad vi OGSÅ kan bruge ramsløg til. Og heldigvis er mange af opskrifterne lette at gå til, eller chunke ned, til hverdagspraksis for naturvejledere.

Jeg syntes det er inspirerende, og en hjælp til, når jeg nu for 117. gang skal finde på noget nyt eller en variation. Alt for ofte ender jeg i drys, pesto og friskost – igen igen.

Jeg vil klart anbefale bogen til hobbysankeren, eller til den ikke så erfarne ramsløgsgnasker. Omvendt vil jeg med øje for fornyelse og inspiration i opskrifterne (som der er mange af), og med gode billeder at vise frem til deltagere – anbefale bogen til naturvejledere som arbejder med sankning af vilde urter.

Bogen koster 190kr fra Williamdam.dk, der som regel ligger som en af de billigste boghandlere på nettet.

 

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top