25. januar, 2024

Mental trivsel i naturen

Naturvejledere søges til projekt med Røde Kors.

Naturvejledning Danmark søger naturvejledere, der kan afholde ture for udsatte børn og unge i Røde Kors’ lokale afdelinger på efterspørgsel. 

Du bliver en del af et naturvejlederkorps, som bliver kontaktet, når en lokalafdeling i din landsdel efterspørger en tur. Gennem et bookingsystem, som Røde Kors har udviklet, kan du melde dig til at afholde turen.  

Naturvejledning Danmark tilbyder et opkvalificerings-webinar og stiller en manual til jeres rådighed med følgende indhold: 

  • En oversigt over aktivitetsmuligheder, altså en slags inspirationskatalog, som er tilpasset målgruppen og projektets kontekst. Aktiviteterne er kategoriseret under 4 temaer: Skabe, Undersøge, Sanse og Lege. 
  • Anbefalinger der kan videregives til frivillige i lokalafdelinger om en minimumsforventning til grej og udstyr til målgruppen når de skal på tur. 
  • En oversigt over særlige forhold mht. målgruppen, og de rammer og vilkår som turene er underlagt (bl.a. natur-uvant målgruppe med begrænset kendskab til dansk, lokalafdelinger som vært for turene, hensigt om at turene kan afvikles med et minimum af transport for målgruppen (bolignært, eller i områder med mulighed for offentlig transport))  

Perioden er 1. april til 31. december 2024 og der vil blive efterspurgt i alt 120 ture på landsplan.
Honoraret er 5000 kr. pr tur, hertil kommer refundering af transportudgifter på op til 500 kr.  

Fordi turene sker i samarbejde med Røde Kors, skal alle naturvejledere i projektet aflevere en børneattest og underskrive en ”tro og love”-erklæring. 

Efter 1. februar indkalder vi alle interesserede til et briefing-møde.  

Hvis du er interesseret i at deltage eller har spørgsmål, så skriv eller ring til Tanja på tanja@naturvejledningdanmark.dk eller 31519003. 

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top