25. januar, 2024

Mental trivsel i naturen

Naturvejledere søges til projekt med Røde Kors.

Naturvejledning Danmark søger naturvejledere, der kan afholde ture for udsatte børn og unge i Røde Kors’ lokale afdelinger på efterspørgsel. 

Du bliver en del af et naturvejlederkorps, som bliver kontaktet, når en lokalafdeling i din landsdel efterspørger en tur. Gennem et bookingsystem, som Røde Kors har udviklet, kan du melde dig til at afholde turen.  

Naturvejledning Danmark tilbyder et opkvalificerings-webinar og stiller en manual til jeres rådighed med følgende indhold: 

  • En oversigt over aktivitetsmuligheder, altså en slags inspirationskatalog, som er tilpasset målgruppen og projektets kontekst. Aktiviteterne er kategoriseret under 4 temaer: Skabe, Undersøge, Sanse og Lege. 
  • Anbefalinger der kan videregives til frivillige i lokalafdelinger om en minimumsforventning til grej og udstyr til målgruppen når de skal på tur. 
  • En oversigt over særlige forhold mht. målgruppen, og de rammer og vilkår som turene er underlagt (bl.a. natur-uvant målgruppe med begrænset kendskab til dansk, lokalafdelinger som vært for turene, hensigt om at turene kan afvikles med et minimum af transport for målgruppen (bolignært, eller i områder med mulighed for offentlig transport))  

Perioden er 1. april til 31. december 2024 og der vil blive efterspurgt i alt 120 ture på landsplan.
Honoraret er 5000 kr. pr tur, hertil kommer refundering af transportudgifter på op til 500 kr.  

Fordi turene sker i samarbejde med Røde Kors, skal alle naturvejledere i projektet aflevere en børneattest og underskrive en ”tro og love”-erklæring. 

Efter 1. februar indkalder vi alle interesserede til et briefing-møde.  

Hvis du er interesseret i at deltage eller har spørgsmål, så skriv eller ring til Tanja på tanja@naturvejledningdanmark.dk eller 31519003. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top