VILD MAD

Om VILD MAD

VILD MAD er et projekt udtænkt af folkene bag MAD (noma’s nonprofitorganisation).

VILD MAD handler om den vilde, spiselige natur, og om, hvordan man kan bruge den bæredygtigt i køkkenet. VILD MAD hjælper danskerne til at blive bedre til at sanke vilde råvarer i det danske landskab på bæredygtig vis, og til at bruge høsten i køkkenet efterfølgende. Dette gøres via VILD MAD-appen som guider brugerne gennem naturens spisekammer, en hjemmeside (www.vildmad.dk) med råvare- og opskrifts-univers, undervisningsmateriale til grundskolen samt udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen.

Naturvejledernes rolle

Naturvejledning Danmarks rolle i VILD MAD har dels været at samle et korps af naturvejledere, der er blevet opkvalificeret til at blive VILD MAD formidlere. Desuden er naturvejlederne en del af udviklingen af VILD MAD-appen, opkvalificeringsprogram og læringskoncept til skoleelever og den øvrige befolkning.

Siden projektets start i 2017 er 50 naturvejledere blevet videreuddannet til VILD MAD-formidlere i projektet VILD MAD. Deres viden og kompetencer indenfor VILD MAD er sidenhen videregivet til mange flere naturvejledere via. tema-dage, erfaringsudveksling, sparring mv.

Det er Franz Holmberg, Naturvejleder hos Danmarks Jægerforbund og medlem af bestyrelsen og Mia Lindegaard Pedersen Naturvejleder i Botanisk Have Statens Naturhistoriske Museum, der er foreningens kontaktpersoner på VILD MAD projektet. Vi er i løbende kontakt med MAD om videreudvikling af VILD MAD projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top