Projektet er genoptaget med en ny bevilling fra Novo Nordisk Fonden 2024-2028

Naturvejledning Danmark har sammen med DR Ramasjang gjort maj til en landsdækkende Krible Krable-måned. Daginstitutioner, skoler, SFO´er og børnefamilier over hele landet, opfordres til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften!
Dygtige naturvejledere landet over bakker op om Krible Krable-måneden ved at tilbyde Krible Krable-arrangementer for daginstitutioner, skoler, SFO´er og børnefamilier, samt kurser og workshops for pædagoger og lærere.

Visionen

Visionen med Krible Krable er, at børn, uanset om de bor i byen eller på landet, bliver inspireret til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring.
Foruden at være henvendt til børnene er målet med Krible Krable også at motivere og ruste pædagoger og lærere til på egen hånd at igangsætte Krible Krable-aktiviteter, forløb og projekter.

Fokus på overgang til skolelivet

Mange daginstitutioner er gode til at bruge naturen som ramme for aktiviteter og læring, men for mange børn er det slut med at dyrke nysgerrigheden ude i naturen, når de begynder i skole.

Naturvejledning Danmark ønsker at fastholde børnenes begejstring, når de går fra daginstitution til skole, ved at tilbyde læringsforløb og undervisningsmaterialer til indskolingen, der tager udgangspunkt i naturen. 
Naturvejledning Danmark har derfor indgået et samarbejde med Børnehaveklasseforeningen, som skal klæde flere børnehaveklasseledere på til at tage børnene med ud i naturen, og sørge for en sammenhæng i naturaktiviteter mellem daginstitutioner og indskoling. 
I den kommende projektperiode fra 2024 – 2028 vil der derfor være særligt fokus på at udbrede Krible Krable-universet til børn i 6-9-års alderen.

Se en kort info-video om Krible Krable HER.

Se flere videoer på Krible Krables YouTube-kanal.

Fakta om projektet

Formålet med projektet er at inspirere børn og voksne til at gå på opdagelse i naturen, samt at motivere og ruste pædagoger og lærere til at igangsætte Krible Krable-aktiviteter, forløb og projekter på egen hånd.
Alene i perioden 2019-2022 har cirka 143.000 børn udforsket naturen gennem Krible Krable-aktiviteter.  
I 2020 har naturvejledere afholdt 1223 Krible Krable-arrangementer for børn og voksne. Tilsammen har der deltaget 30.435 børn og 6.430 voksne.
I 2020 var der 100 tilmeldte klasser til årets Mikroforskerkonkurrence.
Novo Nordisk Fonden har bevilliget endnu en projektperiode fra 2024-2028, hvor der er særligt fokus på indskolingsbørn og overgangen fra daginstitution til skole
I 2023 lancerede Krible Krable og DR Spire temaet “Krible Krable Kroppen”
I 2020 indledte Krible Krable et samarbejde med DK Lær og udviklede undervisningstemaet “Superdyr i særklasse”
Novo Nordisk Fonden har støttet projektet fra 2019-2022, hvor Mikroforskermetoden blev introduceret som et nyt element.
Nordea-fonden har støttet Naturvejledning Danmarks arbejde med Krible Krable-projektet til og med 2018.
Krible Krable-universet er udviklet i et samarbejde mellem Naturvejledning Danmark og DR Ramasjang med opstart i 2014.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top