6. januar, 2017

Undersøgelse fra Videnscenter for Friluftsliv og Naturformidling

Vi har brug for Jeres viden fra praksis om hvad der sker ude i landet. På Videncenter for Friluftsliv- og Naturformidling, Københavns Universitet, er vi lige nu igang med en landsdækkende undersøgelse.

Kære alle her i Naturvejledernetværket

Vi har brug for Jeres viden fra praksis om hvad der sker ude i landet.

På Videncenter for Friluftsliv- og Naturformidling, Københavns Universitet, er vi lige nu igang med en landsdækkende undersøgelse.

Formålet er at kortlægge væsentlige indsatser, der anvender aktiviteter i naturen, i det pædagogiske arbejde med udsatte børn og unge. Denne kortlægning er med til at danne et bedre grundlag for, inspiration til og udvikling af indsatsen for bedre trivsel hos udsatte børn og unge, gennem en opfølgende konference for beslutningstagere i 2017 samt et ”best practice katalog”.

For at få et solidt indblik i kommuners, organisationers og foreningers tiltag har vi brug for viden om hvilke tiltag og/eller samarbejder der findes, som inddrager naturen væsentligt i arbejdet med fokus på bedre trivsel til udsatte børn og unge.

Vi er interesserede i at høre om igangværende tiltag såvel som afsluttede indsatser inden for de seneste to år.
Det kan for eksempel være større tiltag og indsatser der:

  • anvender aktiviteter i naturen som en del af behandlingen
  • inddrager naturaktiviteter i en koordinerende og tværfaglig indsats
  • bruger natur oplevelser som en del af et målrettet og sammenhængende arbejde begrundet i teori og erfaringer.

Kender du til projekter eller tiltag der passer på beskrivelsen og kan du være behjælpelig med viden og meget gerne kontaktinformationer ift. ovenstående, vil vi meget gerne høre fra dig inden d. 20 januar. Mail til: vs@ign.ku.dk eller ring på +45 40499140.

Kender du en beslutningstager som kunne have interesse i at blive inviteret til den kommende konference, kan de tage kontakt til os på nedenstående mail eller pr. telefon.

Vi glæder os til at høre om projekter i det ganske land.

På forhånd tak

Poul Hjulmann Seidler, Niels-Ejbye Ernst og Vibe Sørensen

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top