3. november, 2022

Ugens NV-profil – uge 44

Fra dyrepasser til naturvejleder.Mød Mia Carlsen fra Sagnlandet Lejre, som er Ugens Naturvejlederprofil. Mia er i gang med Naturvejlederuddannelsen.

Hun fortæller:

Jeg har i forvejen altid formidlet og undervist under min uddannelse og de steder jeg har arbejdet. I Sagnlandet er det en naturlig del af hverdagen at møde publikum. Nogle gange er det mest spændende hvad dyrene hedder, andre gange får man nogle virkelig spændende spørgsmål og en god snak med publikum. Jeg ville gerne udvikle mig på området og er derfor begyndt på uddannelsen”.

Uddannelsen har givet Mia:

nye perspektiver på det jeg allerede laver, åbnet mine øjne for nye ting og givet mig et netværk at trække på”. Hun fortsætter: ”Det er et virkelig eventyr at blive kastet ud i. For mig var der meget nyt, både i form af læring, indtryk og masser af nye mennesker. Det var en virkelig intens tid på alle modulerne. Jeg kom træt men opløftet hjem. Det tog altid lidt tid før alle oplevelserne bundfældede sig!

Det bedste ved uddannelsen er ifølge Mia:

”.. alle de mennesker vi har mødt i løbet af uddannelsen, både undervisere, oplægsholdere og medstuderende. De har udfordret én, gjort tingene helt anderledes end man selv ville have gjort, inspireret og overrasket én.”

På det personlige plan har uddannelsen også betydet meget:

Det giver mig en større forståelse og samhørighed med naturen. Jeg er blevet endnu mere nysgerrig på det jeg ser og oplever derude i det grønne. I sidste ende giver det vel også en taknemmelighed for at jeg kan få lov til at arbejde med og være ude i naturen hver dag.”

Mia er uddannet dyrepasser og har undervist i dyr og natur siden 2005. I Sagnlandet har hun med folk i alle aldre at gøre. Det er hovedsageligt børnefamilier, men også grupper, pensionister, turister, skoleklasser og andre på besøg.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top