29. oktober, 2022

Ugens NV-profil – uge 43

Mød Mathias Brügmann Jessen, der er UGENS NATURVEJLEDERPROFIL. Mathias er ansat som naturvejleder ved Naturvejlederne i Sønderborg kommune.

”Jeg har altid haft en stor interesse for naturen og synes at det er fantastisk at få lov at videregive en lille del af min egen passion og begejstring til andre.”

Om værdien af naturvejledning fortæller Mathias:

”Som naturvejleder er jeg med til at give vores børn en naturdannelse og forståelse for naturen. Jeg tror på at det vigtigt for os som mennesker, at vi har et forhold til naturen”.
Han fortsætter: ”En stor del af mit arbejde handler også om at skabe aktiviteter i naturen for børn og voksne, som bl.a. giver et godt socialt samvær. Gennem undersøgelser ved man at dette giver en styrket mental sundhed. Desuden er jeg med til skabe oplysning omkring vores natur for den almene borger. Det kan være med til at give livskvalitet for den enkelte, men det er også vigtigt i en tid med biodiversitetskrise og en natur, der skranter. Naturvejledere udfylder en vigtig rolle i samfundet som et oplysende organ for både børn og voksne. Uden viden er vi ikke i stand til at handle på et oplyst grundlag – og jeg synes, at det er enormt givende, når jeg mærker en oprigtig begejstring for naturen hos de børn, jeg har med på tur.”

Om hvordan Mathias endte som naturvejleder:

”Jeg har altid haft en stor interesse for naturen. I løbet af min uddannelse som biolog blev jeg klar over at naturvejleder var en karrieremulighed for mig. Ved et tilfælde kom jeg i praktik hos Naturvejlederne i Sønderborg og var heldig at blive ansat, da jeg afsluttede min uddannelse”.

Mathias har arbejdet som naturvejleder i 2 år og er i gang med Naturvejlederudddannelsen. Målgruppen er hovedsageligt børn fra 3-16 år, men han afholder også ture, kurser og arrangementer for voksne.’

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top