Om Naturvejlederuddannelsen fortæller han:
”Jeg har mange gode minder fra naturvejlederuddannelsen. Jeg lærte rigtig meget om fx formidling med forskellige målgrupper og kursusledelse. Uddannelsen er meget praksisnær. Mange opgaver foregår ude i virkeligheden, og er ikke bare ’skoleopgaver’. Der var meget indhold og læring, som jeg kunne bruge direkte i mit arbejde. Jeg mødte mange dygtige og engagerede medstuderende, undervisere og naturvejledere, som har givet mig en godt netværk”.
Det bedste ved naturvejlederuddannelsen er ifølge Jacob:
”Det netværk som jeg er blevet en del af som naturvejleder. Naturvejlederne er meget åbne og villige til at dele erfaringer, viden og aktiviteter. Uddannelsen er meget praksisorienteret og rigtig meget kan bruges direkte i hverdagen tilbage på arbejdspladsen”.
Jacob er blevet naturvejleder fordi:
”Jeg vil gerne dele min interesse og begejstring for natur og friluftsliv med andre. Naturen er et meget spændende formidlingsrum med mulighed for at arbejde med fx kropslige og praktiske færdigheder, oplevelser, sanser, følelser og gode gruppeprocesser. I naturen har jeg mulighed for at arbejde med aktive og sociale fællesskaber, fx i idræts- og friluftsforeninger”.
Jacob har tidligere arbejdet med mange formidlingsaktiviteter for børn og unge, men målgrupperne er mange:
”I de seneste år har jeg primært lavet frilufts-, formidlings- og udeskolekurser for voksne. Jeg arbejder også med idræt og udemotion i foreningslivet, hvor jeg arbejder for at få flere børn, unge og voksne med i aktive foreningsfællesskaber i naturen”.
Der er ifølge Jacob mange grunde til at blive uddannet naturvejleder:
”Det er vigtigt, at der er engagerede naturvejledere, der kan formidle naturen. Vi står i en alvorlig klima- og biodiversitetskrise, og naturvejledere kan bidrage til at engagere danskerne i vigtigheden af at passe på naturen og løse kriserne.
Mange danskere er ramt af ensomhed stress og depression, og mange børn og unge er inaktive og bruger meget tid foran en skærm. Som naturvejledere kan vi være med til at vise vej til alle de gode oplevelser og aktiviteter i naturen sammen med andre, og dermed være med til at forbedre danskernes fysiske, mentale og sociale sundhed. I naturen får man mulighed for at arbejde med formidling og pædagogik i et meget spændende formidlingsrum, som ofte er uforudsigeligt og byder på mange gode naturoplevelser. Man får mulighed for at arbejde med mange spændende, sjove og levende formidlingsformer, der bl.a. inddrager kropslige processer og praktiske færdigheder, sanser, følelser og oplevelser, samt gode gruppeprocesser”.