12. november, 2021

Ugens Naturvejleder-profil

Der er nu åbent for ansøgninger til Naturvejlederuddannelsen 2022. I den forbindelse kører vi kampagnen ’Ugens Naturvejlederprofil’ på Facebook og Her på hjemmesiden. Følg med og bliv inspireret af de mange tilgange og muligheder til arbejdet som naturvejleder.

Uge 45: Sofie Clauson-Kaas, Nationalpark Skjoldungernes Land

Fra videnskabelig assistent, dykkerinstruktør og højskolelærer til naturvejleder:

Mød ugens profil, Sofie Clauson-Kaas fra Nationalpark Skjoldungernes Land. Sofie arbejder bredt med formidling – men har en forkærlighed for arbejdet med børn og unge.

Om hvorfor Sofie har valgt at blive naturvejleder siger hun:

Mange danskere virker til at have et lidt distanceret forhold til naturen. Det er som om, at mange ikke ser værdien af forskellige arter, økosystemet, kredsløb og vores plads i det hele. 

Som naturvejleder prøver jeg at give børn og unge en forståelse for vores omgivelser og hvordan naturen er grundlaget for vores egen udvikling. De skal opleve at naturen og alle dets organismer har en værdi i sig selv og kan berige vores liv på mange måder. Dette kan ikke kun tilegnes via en bog. De skal ud i skoven, til stranden osv., hvor de kan få alle sanserne i spil. 

Det er en spændende udfordring at give børn og unge en forståelse for vores natur og miljø. Det motiverer mig at være kreativ med undervisningen, prøve nye metoder af og tænke over hvordan jeg kan lære min viden fra mig og gøre børn og unge nysgerrige på at undersøge naturen omkring os. 

Som en sideffekt ser jeg hvordan undervisning og klasseture i det fri styrker de sociale bånd i klassen, giver bevægelse og giver smil. 

Sofie er uddannet biolog (Msc i Biologi og Bsc i Naturressourcer). Hun har arbejdet som naturvejleder i 4 år og er fra Naturvejlederuddannelsens hold 31.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top