19. marts, 2021

Skovskolen opretter en ny naturvejlederuddannelse

For et par uger siden blev bestyrelsen kontaktet af Skovskolen med meldingen om at Skovskolen agter at oprette en naturvejlederuddannelse.

Er det en god eller dårlig nyhed? I bestyrelsen synes vi umiddelbart, at det er lidt af en mavepuster. Vi har gennem flere år arbejdet hårdt på at overtage rettighederne til uglelogoet og dermed tage ansvar for Naturvejlederuddannelsen.

Vi har, via et stort tilskud fra Friluftsrådet, tilpasset uddannelsen, så den er mere foreningsrettet, spiller sammen med foreningens mange netværk, åbnet op for nye målgrupper og meget mere.

Ved årsskiftet havde vi ca. 40 kompetente ansøgere og snart begynder 26 nye kursister på hold 34. Eva Skytte er ansat som uddannelsesleder i vores sekretariat. Alt sammen som man kunne ønske sig.

Men bestyrelsens uddannelsesudvalg har vendt den aktuelle situation og en ting står klart; at Skovskolens træk kommer til at gøre os mere skarpe på hvad vi vil og hvad vi kan.

Skovskolen har som en del af henvendelsen inviteret foreningen til at indgå i dialog om mulighederne for samarbejde. Det finder vi meget positivt. Således mødes Naturvejledning Danmark med Skovskolen til drøftelser på den anden side af påske og efter at vi internt i foreningen har vendt sagen et par gange mere.

Man kan anskue den nye situation på flere måder, men hvis vi ser på situationen i det store perspektiv, så er det en stor bedrift, at naturvejledning i Danmark nu, efter 30 år, er blevet så stort et fænomen, at det også bliver til en universitetsuddannelse. Det er ret vildt. Det vil betyde flere naturvejledere – og flere børn og voksne, der kommer til at tage på tur med en naturvejleder.

Vi har ydermere lagt en inkluderende strategi, der siger, at vi skal åbne os op for nye og andre retninger og hverve flere medlemmer. Med flere naturvejledere på arbejdsmarkedet, er der basis for indfrielse af begge ambitioner.

I disse dage arbejdes der intenst på at beskrive vores ønsker til samarbejdet forud for mødet med Skovskolen. Vi kender ikke løsningen, men med en klar vision og en skarp strategi føler vi os godt rustede til at videreudvikle naturvejledningen i Danmark.

Har man spørgsmål eller kommentarer, er man velkommen til at kontakte Uddannelsesudvalget ved Søren Rafn på ornithoctoninae@gmail.com eller Naturvejledning Danmarks formand, Jakob Walløe Hansen på formand@natur-vejleder.dk.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top