15. marts, 2021

Skal din kommune være Danmarks Vildeste?

Kære naturvejleder! - Skal din kommune være Danmarks Vildeste?

Miljøminister Lea Wermelin har for nylig udskrevet en konkurrence blandt landets 98 kommuner om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Formålet er at give den trængte natur mere plads og forbedre biodiversiteten. Miljøministeriet har derfor kontaktet Naturvejledning Danmark med info om konkurrencen.

Hvad end du er ansat som naturvejleder i en kommune eller ønsker, at din lokale kommune skal blive vildere, kan du læse mere om konkurrencen herunder. Kommunerne skal selv tilmelde sig, og Miljøministeriet opfordrer derfor interesserede borgere og foreninger til at prikke til deres respektive kommuner og gøre opmærksom på den lokale interesse for at deltage i konkurrencen. Og skulle kommunerne have spørgsmål, har ministeren inviteret dem til infomøde om kommunedysten den 15. marts.

 

Info fra Miljøministeriet

I efteråret fulgte mere end en halv million danskere med, da Hjørring kommune satte naturen fri og gjorde op med græsørkenerne i DR-serien ”Gi’ os naturen tilbage”. På de arealer, der blev undersøgt før og efter projektet, kunne forskerne registrere næsten fire gange så mange sommerfugle, en tidobling af svirrefluer og en fordobling af bier – på bare godt et år.

Mange andre kommuner er ligesom Hjørring godt i gang, men tænk hvis vi med en samlet indsats kan skabe tusindvis af vilde hektar fra Nordjylland til Sydhavsøerne? Det er idéen med den konkurrence, miljøminister Lea Wermelin har sat i gang.

I februar sendte hun et brev til landets 98 kommuner, hvor hun opfordrer dem til at være med i en konkurrence om at blive Danmarks VILDESTE kommune.

Frem til den 24. marts kan landets kommuner tilmelde sig konkurrencen, hvor der er lagt op til fri leg i bestræbelserne for at gøre sin kommune vildere. Indsatserne vil blive fulgt af dommerpanelet, der ud over miljøminister Lea Wermelin består af bonde og tv-vært Frank Erichsen og biolog og naturvejleder Morten DD Hansen.

I slutningen af 2022 kårer dommerpanelet den vildeste kommune. Det vil sige kommunen med det mest fantastiske biodiversitetsprojekt baseret på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs evner og egenskaber. Naturen er lige så forskellig som kommunerne, så der er vide rammer for både hvilket projekt, den enkelte kommune tænker at føre ud i kommunen, og hvor langt kommunen er med tankerne.

MERE INFO:
Læs mere om konkurrencen, tilmelding osv. på: dkvild.dk
Her kan du også se, om din kommune allerede er blandt de tilmeldte.

Venlige hilsner
Miljøministeriet

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top