7. januar, 2022

Nyt NATURvejleder på gaden

Redaktionens leder: Naturvejledning på tværs i kommunerne.Kommunalvalget d. 16. november 2021 satte det politiske hold til de næste års arbejde ude i kommunerne. – Et arbejde der forhåbentligt har øje for naturen og den grønne dagsorden.

I bladet her er vi dykket ned i en række af landets kommuner for at afdække et udpluk af de mange forskellige måder hvorpå naturvejledningen er med til at løfte dagsordenen ude i kommunerne. Igennem 5 case-kommuner tager vi et tematiseret indblik i alt fra skoleområdet til turismeerhvervet, fra natur- og kulturformidlingen til sundheds- og socialområdet.

Artiklerne har mange stemmer og favner alt fra udøvende formidlere til beslutningstagere og samarbejdspartnere i en bred vifte. Der er lagt vægt på at inspirere bredt, både til det helt nære arbejde med de mange forskellige målgrupper ude i naturen og til det mere organisatoriske, strategiske og politiske arbejde i kommunerne.
Læs med og bliv inspireret til nye veje til naturvejledningen i din kommune, til hvad og hvor meget naturvejledningen kan bidrage med og hvordan man på forskellig vis har organiseret naturformidlingen i de forskellige kommuner.

Sammen med inspiration til nye samarbejder, nye opgaver, ny struktur og meget andet giver bladet også et indspark til fagligheden. Både i form af en præsentation af det nye Trap Danmark der – kommune for kommune – beskriver Danmark gennem geologi, geografi, klima, biologi, arkæologi, historie, kultur, kunst, arkitektur samt samfunds- og erhvervsliv. Og i form af et dyk ned i Lex.dk og hvordan man kan bruge opslagsværket i naturformidlingen og undervisningen.

God fornøjelse
Mia Lindegaard Pedersen
Temaredaktør

Læs det nye NATURvejleder her.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top