17. maj, 2021

Naturoplevelser for mennesker med synshandicap

For blinde og stærkt svagsynede er naturen ligeså vigtig og nødvendig som for alle andre. Naturen har den store fordel, at den kan opleves med mange forskellige sanser og ikke kun synssansen. Derfor er det rart at færdes ude, hvor blomsterlugte blander sig med lydene fra svaler eller lærker, og hvor vinden blæser og gruset knitrer under fødderne. At få en bænkebider, et agern eller noget helt andet i hænderne, og føle på det og få fortalt hvordan det ser ud og hvordan det lever.

Kunne du som naturvejleder tænke dig, at være med til at give blinde og stærkt svagtsynede en ganske særlig naturoplevelse ?
Kunne du tænke dig at være med til at skræddersy naturoplevelser til mennesker med synshandicap?
Så er det lige dig vi mangler!

Vi ønsker nemlig at tilbyde vores medlemmer naturoplevelser og gåture i naturen, under kyndig guidning af naturvejleder med mulighed for at få en dejlig sanselig naturoplevelse. Som naturvejleder for blinde og stærkt svagtsynede, er din fornemmeste opgave at synstolke og gøre naturen tilgængelig, som en samlet sanselig oplevelse for vores medlemmer samtidig med at du deler ud af din store viden om naturen.

De guidede naturoplevelser planlægges i samarbejde med Dansk Blindesamfunds Kredse rundt i landet. Sammen med den enkelte kreds aftales sværhedsgraden for gå-turen i forhold til terrænnets fremkommelighed.

Dit honorar for turen(e) aftales med de lokale kredse, afhængig af turens varighed og indhold.

Er du blevet nysgerrig og vil vide mere eller vil du gerne være en af de naturvejledere vi kan henvende os til, så tøv ikke med at kontakte mig.

De bedste hilsner Gitte Micheelsen.
Mail: gmi@blind.dk

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top