Hvad går dit arbejde ud på?
Jeg underviser primært børnehavebørn, skoleelever og studerende i et bredt udvalg af undervisningsforløb. Herudover udvikler og afholder jeg også andre mere formidlingsbetonede opgaver i huset såsom speaks, fodringer, rundvisninger og ferieaktiviteter. Om sommeren uddanner jeg Blå Agenter på Saltvandsakademiet, der er Kattegatcentrets sommercamp. Sidst men ikke mindst er jeg tovholder for Kattegatcentrets aktivitetsudvalg, hvis primære opgave er at udvikle og optimere vores naturformidling.
Hvorfor søgte du ind på uddannelsen?
Hele mit voksne liv har jeg brændt for naturformidling og undervisning. Derudover har jeg et ønske om at bygge et lag af naturvejledning oven på mine egne og forhåbentligt mine kollegaers formidling af naturen i Kattegatcentret.
Jeg troede, at jeg var god til at tænke ud af boksen, men mit verdensbillede for, hvad der kan lade sig gøre i en formidlingssituation, er blevet udvidet!
Hvad drømmer du om at bruge uddannelsen til?
Jeg vil gerne højne niveauet af formidling i Kattegatcentret, således at vores gæster på et eller andet tidspunkt i løbet af deres besøg får deres egen naturoplevelse, og måske bringe dem lidt tættere på naturen. Jeg føler at afstanden mellem natur og menneske bliver større. Naturvejledning er et hamrende vigtigt redskab til at facilitere mødet mellem menneske og natur og bringe dem tættere sammen igen.
Hvad er det særlige ved uddannelsen?
En helt unik kvalitet, som jeg ikke har oplevet på samme måde andre steder, er tiden der sættes af til at evaluere og reflektere med hinanden og med sig selv. Jeg oplevede på kursusmodul 1 at mit eget udbytte steg eksponentielt, når jeg udnyttede tiden der var sat af til evaluering og refleksion.
Hvad er det bedste ved uddannelsen?
Det er fællesskabet der opstår, når kurserne løber op til og over en uge, og man konstant sammensættes i nye grupper. Det skaber hurtigt tryghed og plads til at kunne udvikle sig og kaste sig ud i nye ting. Derudover er det en styrke, at deltagerne kommer med meget forskellige baggrunde. Det bringer flere erfaringer og færdigheder med sig. Naturvejledning er vigtigt og kan bruges mange forskellige steder i samfundet.
Brænder du også for at skabe gode oplevelser i naturen og styrke befolkningens viden om naturen? Så søg ind på naturvejlederuddannelsen og bliv en del af et fagligt fællesskab, der varer hele livet.