1. juni, 2011

“Levende dyr i formidlingen” – NATURvejleder 2011 – nr. 2

Dette temanummer handler om at inddrage levende dyr i formidlingen. Etiske spørgsmål, Pædagogiske overvejelser, hvilke dyr og hvordan forskellige naturvejledere bruger de levende dyr kan du læse om i dette nummer.

Download og læs bladet her.

 • Dyr kan (også) noget
  Redaktionel leder.
 • Tanker om levende dyr i formidlingen
  Professor Peter Sandøe, der er formand for Dyreetisk Råd kommer med betragtninger omkring dyreetik og moral, som det er nyttigt at have med i sine tanker, når man som formidler benytter levende dyr.
 • Tudsen – den nye stjerne i formidlingen
  På Esrum Møllegård er tudsen et dyr, der går igen i formidlingen af både natur- og kulturhistorien – og som også benyttes i dramatisering. Lene Christensen giver mange tips og tricks til formidling med tudser og deler ud af sine pædagogiske erfaringer.
 • Når et børnehjem har en dyrepark
  Rune kargo fortæller om erfaringerne fra Orøstrand Skole- og Behandlingshjem, hvor eleverne er med til at drive og passe en dyrepark. Rune giver svar på hvorfor dyr er så gode at have med i det sociale arbejde med udsatte børn.
 • 100 mus med haler på… og rotter på loftet!
  Tine Nord Raahauge fortæller om sine erfaringer med at bruge mus og rotter i formidlingen på Slagelse Naturskole. De er ikke bare nuttede, men faktisk rigtig gode at formidle om. Her får du helt konkrete aktivitetsbeskrivelser.
 • Rovfugle i formidlingen
  Interview med Jan Ahlehoff Hansen, der benytter rovfugle i sin formidling. Rovfuglene benyttes til formidling af mange forskellige temaer som evolution, tilpasning, levesteder, fugle osv. Emner som falkonerjagt, rovfuglehold og de mange positive pædagogiske erfaringer som Jan har rundes også.
 • En klassisk voxpop
  Sådan bruger naturvejlederne dyr! – Anja Hørnell har lavet en rundspørge til forskellige naturvejledere rundt om i landet for at høre, hvordan de bruger levende dyr i formidlingen… .alt fra skovmyrer til ponyer og vildsvin.
 • Undervisning med levende dyr
  Ulla Didriksen øser ud af sine erfaringer fra Zoo’s skoletjeneste om de muligheder og problemstillinger, der er i forbindelse med brugen af levende dyr i undervisningen. Psykologi, Piaget, pædagogik og formidling af dyr går op i en højere enhed.
 • Har I prøvet at spise en mariehøne?
  En øjenvidne beretning fra et temamøde i det københavnske naturvejledernetværk, hvor Tonny Vangsgaard fortalte om sine erfaringer med at bruge bl.a. krybdyr i formidlingen.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top