30. januar, 2023

Klimaformidling i praksis

Tovholderne i Netværket for Klima, Bæredygtighed og Miljø inviterer til første netværksmøde samt kursusdag på Svendborg Natur- og Miljøskole.

Denne dag er for dig, der gerne vil være med til at danne rammerne for det nye netværk, men især også for dig, som ønsker at få konkrete redskaber til at formidle om noget så abstrakt og uhåndgribeligt som klimaet.

Jesper Theilgaard starter med at gøre os klogere på, hvorfor klimaforandringerne betyder noget for lige netop os naturvejledere og -formidlere. Derefter skal vi ud og være nysgerrige på den omkringliggende natur og se klimaforandringernes påvirkning af naturen i Danmark.

Efterfølgende skal vi sammen med Jesper Theilgaard ind og arbejde videre med 4 forskellige spor:

  • Regnvandshåndtering
  • Klimavenlig mad
  • Transport og energi
  • Eget klimaaftryk i hjemmet

Ved spørgsmål angående:

  • kursets indhold, kontakt Maja Birkeland Sell på 24455117
  • tilmelding, betaling mv., kontakt Eva Skytte på uddannelse@naturvejledningdanmark.dk.
UNDERVISERE

Jesper Theilgaard er uddannet flyvemeteorolog og har blandet andet mange års erfaring som meteorolog for Danmarks Radio. Udover at være en kendt tv-meteorolog er Jesper Theilgaard en anerkendt forfatter til mange bøger om vejr og klima. Theilgaard er også en meget efterspurgt foredragsholder netop grundet hans store viden og indsigt på området, men også grundet hans evne til at formidle dette på en lettilgængelig og brugbar måde.
I dag er Theilgaards primære fokus at formidle om klimaændringerne og menneskets indflydelse på disse. Med hans egne ord:
’Der skal handles på klimaændringerne nu, hvis ikke klimaændringerne skal skabe mere kaos i verden, end der allerede er.’

Styregruppen i Netværket for Klima, Bæredygtighed og Miljø består af tre tovholdere:
Maja Birkeland Sell, uddannet lærer samt naturvejleder og arbejder som naturvejleder i Favrskov Kommune.
Otilia Aaskov Benard, uddannet Natur- og Kulturformidler og har tidligere arbejdet som grøn koordinator/formidler på forskellige projekter.
Tara Al-Manshad, uddannet Urban Landskabsingeniør med speciale i klimatilpasning og arbejder som naturvejleder i Frederiksberg Kommune.

PRAKTISK

Sted: Svendborg Natur- og Miljøskole, Skårupøre Strandvej 47, 5881 Skårup Fyn.

Målgruppen: Naturvejledere, formidlere, lærere, pædagoger og andre, som gerne vil blive klædt på til at formidle ’klima’.

Tidspunkt: Mandag d. 13. marts 2023, kl. 9-15.30.

Tilmeldingsfrist: 12. marts 2023 kl. 12.

Deltagerantal: 20-35 deltagere.

Pris: 775 kr. inkl. moms for medlemmer af Naturvejledning Danmark og 1275 kr. inkl. moms for ikke-medlemmer som dækker oplægsholdere, materialer, forplejning og kursuslokaler.

Andet:

Der er afsat 1 time fra kl. 9-10, hvor du kan få indflydelse på netværkets arbejde det næste år. Denne netværksdag samt kursus udbydes af netværket for Klima, Bæredygtighed og Miljø og Naturakademiet.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top