1. juli, 2018

“Internationalt udvalg” – NATURvejleder 2018 – Nr. 2

Med dette nummer af Naturvejleder kan du læse en helt masse om vores kollegaer i lande omkring os. Du kan læse om Junior Rangere i Frederikshavn Kommune, høre om Nordisk samarbejde og fordele ved at arbejde i Internationale sammenhænge og meget mere.

Nogle af teksterne er på Engelsk og Tysk hvilket er med vilje, da det giver jer læsere et indtryk i det at være sammen med kollegaer fra andre lande. At skrive og tale et andet sprog er vigtigt i Internationale sammenhænge for at forstå hvad der sker. For det handler jo om at rejse og knytte venskaber.

At rejse er at leve skrev HC Andersen i 1800 tallet, hvilket han selv gjorde en hel masse. Dengang var det med skib, hestevogn og lidt med Jernbanen, som dengang ikke var så forgrenet som i dag. HC Andersen lærte en helt masse af alle de indtryk han fik på sine rejser, det var med til at præge ham i mange retninger og gav ham energi. Hvorfor skriver jeg så om HC Andersen? Jo fordi de samme ting gælder den dag i dag. Vi skal rejse og give os selv ny viden om andre mennesker deres kulturer og deres natur og knytte venskaber, for at blive bedre til at formidle det vi hver især arbejde med i hverdagen.

Vi bliver bedre til at forstå sammenhænge ved at rejse og vi får en masse indtryk som kan forbedre vores egen hverdag, forbedre Naturvejledningen i Danmark, samtidig med at vi fortæller historien om Naturvejledningen i Danmark.

Der sker så meget rundt omkring os i Europa, ja i hele verden på formidlingssiden, som vi skal ud og se, for at få inspiration og samtidig knytte venskaber til vores kollegaer i udlandet, så vi rigtig oplever. Internationalt udvalg har gennem de sidste år arrangeret ture til udlandet, med det formål at se, opleve og høre hvad der sker. Vi har været i Polen, Skotland, Tyskland, Sverige og vi arbejder på at lave en tur til foråret 2019 til Finland. Vi har deltaget i konferencer og været med i opstartsfasen i IE, som der skrives mere om i bladet, vi har været med til at starte European Ranger Federation en underafdeling af International Ranger Federation og vi hjælper udenlandske gæster med at finde besøgssteder i Danmark, og har kontakter til tovholdere i mange lande omkring os.

Er der en Naturvejleder der får en god ide, er man meget velkommen til at skrive til undertegnede, Internationalt udvalg tager gerne emner op fra medlemmerne af Naturvejlederforeningen.

Download og læs bladet her.

 • Redaktionens leder
  Tema-redaktør Bo Storm introducerer
 • Foreningens leder
  v/ Naturvejlederforeningens formand Jakob Walløe Hansen
 • Internationalt samarbejde er vigtig
  Internationalt samarbejde i historisk lys.
 • European Ranger Federation
  Den ene af vores europæiske samarbejdsorganisationer.
  Et nyt forum for NATURvejledning
 • Interpret Europe
  Den anden af vores europæiske samarbejdsorganisationer.
  Et forum for naturFORMIDLING
 • Der Bundesverband Naturwacht
  Sådan er man naturvejleder i Tyskland.
 • The Finnish Ranger Association
  Naturvejledning i Finland.
 • UK Rangers in Danger
  En engelsk naturvejleders udfordringer.
 • Landvarðafélag Íslands / The Ranger Association of Iceland
  Hilsen fra vores islandske kolleger.
 • Naturvejledning i Norden
  Hvordan vi samarbejder og udvikler os i fællesskab med vore Nordiske venner.
 • Junior Ranger i Frederikshavn Kommune
  Et internationalt projekt der tilpasses danske forhold.
 • Nordisk samarbejde om formidling af Nordens Kæmper
  Gode kontakter i udlandet giver unik mulighed for at få ny viden med hjem.
 • Tag ud i verden
  -og bliv klog på kultur, natur, mennesker og dig selv.
 • Kwalata safari viser vejen i Zambia
  Besøg hos en helt anden slags Ranger / Naturvejleder.
 • Udeliv og udeskole i Nuuk
  At arbejde i udlandet – med naturvejledningen i rygsækken.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top