1. december, 2011

“Frivillige i formidlingen” – NATURvejleder 2011 – nr. 4

Dette nummer indeholder artikler om 2011- det Europæiske år for frivilligt arbejde. Du kan læse om politiske og strategiske overvejelser i forbindelse med frivilligt arbejde og erfaringsbeskrivelser af mange meget forskellige projekter både fra organisationernes synspunkt og fra de frivillige selv.

Download og læs bladet her.

 • Frivillighedens år
  Redaktionel leder
 • Frivilligt arbejde i Danmark
  Bjarne Ibsen skriver fænomenet frivilligt arbejde; politikkerne har store forventninger til det frivillige arbejde. Men lever befolkningen op til disse forventninger og indenfor hvilke områder er
  det mest populært at lægge sine frivillige timer? Inkl. litteraturliste.
 • Frivillig på AQUA
  Lars Nygaard fra Aqua øser af 25 års erfaring med at samarbejde med frivillige. Her er nogle gode pointer at hente hjem til eget brug.
 • Nationalpark Thy – thyboernes nationalpark
  I Nationalpark Thy er der et stort korps af frivillige, som uddannes og virker som formidlere. Annette Buck videregiver værdifuld erfaring fra opstart til daglig samarbejde med frivillige.
 • Get Out!
  Red Barnet arbejder med mange frivillige. Thor Hjarsen fortæller om frivilligt arbejde hvor det sociale er i centrum og hvor naturen danner rammen.
 • Frivillige er Danmarks Naturfredningsforening
  DN er de frivillige og de frivillige er DN. Læs hvordan en hel naturorganisation er bygget op af og for frivillige når gruppelederen for organisation i DN Nick Leyssac, får ordet.
 • De gamle mænd og havet
  Hvad kan et par ældre frivillige lystfiskere bidrage med i formidlingen af det marine miljø? Ulrik Harring Boll fortæller om teenagere, de frivilliges autencitet og fiskerhistorier.
 • Frivilligt arbejde
  I sit speciale undersøger Karsten R. Larsen hvem der udfører frivilligt arbejde, hvorfor og hvad de udfører af arbejde. Læs resuméet her.
 • Korps af frivillige guider
  I den kommende Nationalpark Skjern Å er man ved at få et frivilligt korps op at stå og
  lave kurser for dem. Søren Frederiksen deler ud af sine tanker og erfaringer.
 • CSR på Melby Overdrev
  Corporate Social Responsibility – virksomhedens samfundsansvar. Fænomenet er ved at komme til Danmark og Naturstyrelsen Nordsjælland fortæller om en dag da medicinalvirksomheden Eli Lilly var på hedeplejedag.
 • Det er det sociale der trækker
  Redaktionen har spurgt nogle frivillige i et høslætlaug om hvorfor de laver frivilligt arbejde. Sociale aspekter, biologi, frisk luft og fysisk arbejde er noget af det der nævnes.
 • Skab din egen platform
  Natur & Ungdom har gang i et projekt, som skal samle erfaringer med frivillige og skabe platforme, som de kan arbejde ud fra. Der er blandt andet brug for nytænkning og forskning mener forfatterne Kristian Minck og Torben Jørgensen.
 • Mageløse mænd i mørket
  Peter Fabricius er frivillig i Maarum Kulsvierlaug. Det er sammenholdet og det at holde et gammelt håndværk i live der trækker. Når der kommer mellem 2 og 300 gæster ved årets kulsvidningsarrangement er det også det at formidle kulturhistorien der betyder noget.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top