1. november, 2011

“FN’s internationale skovår” – NATURvejleder 2011 – nr. 3

Dette nummer indeholder artikler om skov og formidling af vores og verdens skove. Dette nummer favner emnet om skoven bredt, her kan du både finde artikler om skovens historie, biologi, skovdrift og formidling på flere planer. Der er både internationale og nationale aspekter i artiklerne.

Download og læs bladet her.

  • Tema-leder – FN’s internationale skovår
    Temaredaktørerne præsenterer dette blads tema ”FN’s internationale skovår”
  • Skovene forandres
    Biolog Henrik Jørgensen leverer en skarp gennemgang af hvordan forvaltningen og vores syn på skoven har ændret sig gennem tiden. De nye retningslinier i skovbruget Vedvarighed, Variation og Vand beskrives også.
  • En 8.klasse byder ind: Hvordan skal fremtidens skov se ud?
    Læs om Naturvejleder Jaris Biglers prisbelønnede forløb om skov og klimaproblemer med en 8.klasser. Forløbet er passet til fælles mål og inddrager naturfaglige metoder, rollespil og medieøvelser.
  • Klimaforandringer – Hvad betyder det for valg af træarter
    Gunnar Friis Proschowsky og Ditte C. Olrik, Naturstyrelsen , giver os en kort og god indsigt i hvilke overvejelser der gøres når ny skov skal vokse i et kommende varmere klima. Artssammensætning, provenienser og genetisk bredde diskuteres.
  • Skovøkologi og naturkvalitet i Rude Skov
    Dorrit Hansen fortæller om hvordan Naturskolerne i Rude skov og Raadvad arbejder både teoretisk og praktisk med bl.a. begreberne skovøkologi, naturkvalitet og ecosystem services, når de ældste fol¬keskoleelever kommer på besøg. Læs hvad eleverne mener om naturskoletilbuddet.
  • Fremtidens skov – anbefalinger fra Skovpolitisk Udvalg 2011
    Den 1. juni 2010 nedsatte regeringen Skovpolitisk Udvalg med det formål, at modtage de forskellige interessenters anbefalinger til en fremtidig skovpolitik. Udvalget afleve¬rede sin rapport i juni i år. Læs resumeet her.
  • Da regnskoven blev dansk
    Regnskovsgruppen Nepenthes har skiftet navn til Verdens Skove, og fortæller i denne artikel om sit arbejde for netop disse. Fokus er på historien om at foreningen genlan¬cerer muligheden for at almindelige danskere kan købe regnskovscertifikater.
  • Skovene i international sammenhæng
    Få frisk faktaviden om klodens skove – og læs forstfuldmægtig Christian Lundmarks svar på redaktionens spørgsmål om klima, biodiversitet og det internationale arbejde.
  • Historien om skovrejsningsprojekt ”Gulddysse Skov”
    Skovfoged Jens Nielsen fortæller en succeshistorie om hvorfor og hvordan man laver ny skov. Om borgerinddragelse og at benytte sig af pressen og om en ”ja-kultur” der giver spændende muligheder.
  • De usynlige skove viser sig frem
    Martin Einfeldt fra Dansk Skovforening fortæller om baggrunden for arbejdet med at afholde Skovens Dag i offentlige og private skove.
  • Natur-musik legepladsen og naturens musik
    En musiklegeplads med tilhørende snitteplads er dukket op i Kongelunden. Musiker og naturvejleder Jørgen Bjødstrup fortæller om tankerne bag installationen og de flotte billeder af musikinstrumenterne kan måske inspirere til eget design.
  • Skoven i Skolen i FN’s skovår
    Malene Bendix forklarer hvordan Skoven i Skolen bruger FNs skovår i arbejde med at åbne skoven til læring for børn og unge i skoletiden. Der henvises til det omfattende undervisningsmateriale som skoven i skolen efterhånden har udgivet. Læs mere her: www.skoven-i-skolen.dk .
  • Love og andre foranstaltninger, som har til formål at beskytte skoven og dens ”indbyggere”
    Stella Blichfeldt har samlet en kort beskrivelse af lovgrundlaget der har med skoven at gøre.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top