1. februar, 2016

“En vinter lang og mørk” – NATURvejleder 2016 – Nr. 1

Som naturvejleder er vinteren ofte den periode, hvor man har tid til at udvikle nye arrangementer og forløb. Måske er det også her, at sommerens overarbejde skal afspadseres, netværk skal plejes og grej skal efterses. Men selvom andre klarer vinteren ved at gå i hi, så er det heldigvis ikke virkeligheden for en naturvejleder. Der er stadigvæk skolearrangementer der skal laves og offentlige ture der skal afholdes. Over hele landet kan det lykkes at trække folk ud af deres varme stuer, til oplevelser i sne, regn og mørke. Skoler og børnehaver har heldigvis også flere steder erkendt, at naturen ikke kun eksisterer om sommeren. Hvordan ”tackler” man det, så de får en god oplevelse på trods af kulde og vintervejr?

Download og læs bladet her.
  • Redaktionens leder Rikke Vesterlund introducerer bladets tema: En vinter mørk og lang.
  • Der er så mange smukke lyspunkter i den mørke tid Naturvejlederforeningens formand Peter Baloo Laurents fremdrager en lang række lyspunkter, vi kan glæde os over indenfor naturvejledning og friluftspolitik.
  • Energi og glæde hele året – sådan undgår du stress og vintertræthed Doreen Møller Holmquist fortæller om sine erfaringer med at bruge naturoplevelser som redskab i behandlingen og forebyggelsen af stress og vinterdepression.
  • En god nats søvn Husk at bruge hue og halstørklæde, hvis du vil sove ude i den kolde tid – det er en af anbefalingerne fra Daniel G. Sørensen, der i artiklen giver gode tips til, hvordan man kan sove ude om vinteren.
  • Til alle jer fra alle os Ideer til aktiviteter der er gode her i vinterperioden – tjek ideerne ud og prøv dem af på din hjemmebane.
  • Nat- og troldetur i natteskoven Vinter er historiefortælletid, det mener Peer Høgsberg, der i sin artikel fortæller om, hvordan han laver nat- og troldeture i natteskoven.
  • Skovtur i vinternatten Anette Weiss fra Herning Naturklub fortæller om, hvordan de med stor succes har afholdt naturtur i vinternatten.
  • Levende Kulturspor Naturvejledere og kulturformidlere er på tværs af fire kommuner gået sammen om projektet ”Levende Kulturspor”.
  • Bevægelsesruter i børnehøjde Sussie Bonde fortæller om hvordan arbejdet med bevægelsesruter er foregået i et samarbejde mellem dagistitutioner og naturvejleder i Ishøj Kommune.
  • Krible Krable – Skal du være med i 2016? Krible Krable projektet kører videre i 2016 og alle naturvejledere opfordres til at deltage i projektet – tjek det ud – og meld dig til!
  • Boganmeldelse Kari Hald har læst Lasse Edlevs bog ”Natur og Miljø i pædagogisk arbejde” igen. Det er nemlig 3. udgave af bogen, og den er ”stadig” læseværdig…
  • Børn og unge vil gerne mere ud i naturen, men… Læs mere om projektet ”Nature Moves”, der skal fremme børn og unges naturoplevelser og friluftsliv.
  • NATURvejleder for fremtiden Læs om den nye redaktion og læs om, hvordan du kan være med…

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top