1. april, 2016

“25 år med NATURvejleder” – NATURvejleder 2016 – nr. 2

Det er 25 år siden det første blad for naturvejlederne så dagens lys. I dette nummer af NATURvejleder kigger vi tilbage på bladets 25 årige historie, med eksempler på, hvordan bladet og naturvejledernes verden har udviklet sig gennem de sidste 25 år. Bladet er sammensat af udklip fra gamle numre af bladet.

Download og læs bladet her.

 • Redaktionens leder
  Redaktør Rikke Vestergaard introducerer temaet: 25 års jubilæum for bladet NATURvejleder.
 • Foreningens leder
  Foreningens formand Peter Laurents reflekterer over den stadige udvikling som kendetegner naturvejledningen og naturvejlederne.
 • Glimt fra NATURvejleder’s 25 årige historie
  16 sider med udklip fra gamle blade præsenterers bladets 25’årige historie og udvikling fra sort/hvid til farve og fra foreningens nyhedsbrev til fagligt magasin.
 • FORUNDRINGSSANGEN
  Da Naturvejledningen fyldte 25 år forfattede Jens Frydendal og Peer Høgsberg en sang til lejligheden – vi bringer den her i anledning af NATURvejleders jubilæum.
 • En smeltedigel fuld af indtryk
  Når natur- og kulturformidlere mødes i Europa
  Charlotte Bie Thøstesen fortæller om sin deltagelse i sidste års konference i Interpret Europe, hvor temaet var ”Sensitive heritage – sensitive interpreation”. Temaet og konferencen har givet stof til eftertanke…
 • Boganmeldelse ”Hvor vildt er det?”
  Center for Ungdomsstudier har udgivet en bog med en samlig ideer til og betragtninger om gode naturaktiviteter til unge. Peter Laurents giver bogen gode anbefalinger – læs selv…
 • Følsom formidling i følsomme natur- og kulturområder
  Lars Nygaard beretter fra sidste års kongres i Interpret Europe, hvor temaet var formidling i følsomme natur- og kulturområder. Læs om hvilke overvejelser Lars fik med sig hjem fra kongressen…
 • Anmeldelse: Miniaturerne – Spillet der skaber
  nysgerrighed og læring af danske smådyr
  Du kender dem godt – bilkortene, flykortene og de andre kortspil, hvor man får en masse oplysninger og data, som man då kan konkurrere om – nu er spillet her i en ny udgave med dyr – læs Mette Lynge Nielsens præsentation af spillet.
 • Indtryk fra Naturvejledernes Årsmøde 2016
  En lille billedkavalkade med indtryk fra det netop afholdte årsmøde.
 • Hold 29 fra Naturvejlederuddannelsen
  Gruppebillede af det seneste hold på Naturvejlederuddannelsen.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top