- Noget dybt i os selv
Redaktionens leder - Intet bål, ingen mad
Peter Laxdal fortæller hvordan ”Haver til Maver” arbejder med ”jord til bord”-formidling, og om hvordan bålet og de primitive komfurer indgår i formidlingen. - Det er magisk at koge ude!
Nikolaj Kirk, kogemand og gastronomisk opdagelsesrejsende fortæller om fascinationen ved at lave mad i naturen og ved at bruge bålet. - Vildtmiddag i Odsherred
Søren Dam fortæller om hvordan madlavning og indsamling af råvarer i naturen er en vigtig del af formidlingen på Odsherred Naturskole – få drejebogen til en vildtmiddag med naturformidling og masser af tips og tricks. - Østersfolket
Klaus Melby fortæller om, hvordan Vadehavscentret har opbygget et formidlingsforløb med udgangspunkt i interessen for at samle østers i Vadehavet. - Den farligste naturvejledning
Vi ved alle sammen, at der er noget med hygiejne… Kari Hald har undersøgt emnet mere indgående om kommer i sin artikel med gode råd og anbefalinger til alle, der vil arbejde med tilberedning af fødevarer i naturformidlingen. - En and og en fasan
Kari Hald fortæller om, hvordan hun kombinerer hands on biologi med en kulinarisk oplevelse, når hun arbejder med formidling af fuglevildt. Få også opskriften på den lækre ragout af fuglevildt. - Tips & Tricks – Bål til lyst, glæde og nød
Lars Borch har lavet en praktisk guide til, hvordan du kan lave lige præcis det bål du har brug for… - En netværksdag om mad over bål
Bliv inspireret af billedreportagen fra et netværksmøde med bål og bålmad som tema. - Naturvejledning, naturbørnehaver og friluftsliv
- Lolland-Falster naturbilleder til alle
- Naturen er en megastor grøn pille
1. juni, 2009
“Værs’go at spis” – NATURvejleder 2009 – nr. 2
Tænd op for bålet og smag på naturen – det ligger dybt i os at hente føde i naturen og tilberede den over bål. Dette tema handler om, hvordan vi gør det og hvordan vi kobler formidlingen og sikkerheden på.