1. december, 2014

“På vej mod en national friluftspolitik” – NATURvejleder 2014 – nr. 4

I forbindelse med arbejdet med en national friluftspolitik havde Naturstyrelsen i starten af december inviteret naturvejlederne til en konference med fokus på de pejlemærker, der er blevet præsenteret i forbindelse med oplægget til den nationale strategi. Bladet er denne gang en rapport fra konferencen med både baggrunds-materiale og oplæg fra konferencen samt opsamlende materiale.

Download og læs bladet her.

 • Redaktionens leder
  Temaredaktør Ulla Didriksen introducerer bladets tema, som denne gang tager udgangspunkt i konferencen om en national friluftspolitik, som netop er blevet afholdt i starten af december.
 • Foreningens Leder
  Naturvejlederforeningens formand Tommy Jensen kigger tilbage på året 2014, hvor friluftsliv i den grad har været i fokus både politisk og i medierne.
 • En velfunderet national friluftspolitik er et langt sejt træk
  Ulla Didriksen og Stella Blichfeldt samler op på, hvad der er sket omkring udviklingen af en national friluftspolitik forud for konferencen på Hindsgavl i december.
 • Konference om ”Den første nationale friluftspolitik”
  Programmet for konferencedagen.
 • Udviklingstendenser indenfor natur og friluftsliv
  Lektor Ph.d. Søren Andkjær fortæller om friluftsliv-begrebet, om udviklingen og udviklingstendenserne og udstikker nogle pejlemærker for den igangværende proces med at udvikle en national friluftspolitik.
 • ”Friluftsstrategier – gode råd og ideer til processen”
  Friluftsrådet har blandt andet bidraget til den igangværende udviklingsproces ved at udsende en publikation med ideer og vejledninger til, hvordan friluftspolitik kan praktiseres. Artiklen er en kort præsentation af publikationen.
 • De 8 pejlemærker – oplæg til konferencens workshops
  I otte artikler får du præsenteret de oplæg, som oplægsholderne brugte som udgangspunkt for de workshops, der blev afholdt, for at sætte fokus på de såkaldte pejlemærker der er omdrejningspunktet i Naturstyrelsens oplæg til en national frilftspolitik.
 • Tips&Tricks: Introduktion til Cafe Processen
  Tips&Tricks præsenterer den såkaldte Cafe Proces, der var udgangspunkt for de wokshops, der blev afholdt på konferencen. Med tilladelse fra udviklerne af processen, Loa Gottlieb og Frederik Boll, introducerer vi proces-dugen og arbejdsmetoden, så du evt. selv kan benytte den fremover.
 • Danmarks første professor i friluftsliv
  Frank Søndergaard Jensen er Danmarks første og hidtil eneste professor i friluftsliv. Her får du enkort præsentation af den nye professor.
 • Konferencedeltagernes artikler
  Et af resultaterne fra konferencen på Hindsgavl er en række små artikler, forfattet af deltagerne i de forskellige workshops. Artiklerne visualiserer hvordan en friluftspolitik kan komme til at påvirke morgendagen. Vi har samlet et udvalg af artiklerne, så du kan få en smagsprøve.
 • Du griner ligesom fra hele kroppen
  Thor Hjarsen har som naturvejleder for Red Barnet deltaget i et pilotprojekt, der skulle undersøge mulighederne for at bruge naturen til rehabiliterende sociale indsatser for børn og forældre i traumatiserede flygtningefamilier. Læs Thors artikel om det spændende arbejde.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top