1. juli, 2012

“Det du ikke ser – og derfor ikke formidler…” NATURvejleder 2012 – nr. 2

Dette nummer indeholder:

Download og læs bladet her.

  • Det du ikke ser – og derfor ikke formidler
    Temaredaktørerne Ulla Didriksen og Allan Winther lægger op til dette temanummer om alle de små ting vi nemt overser, selv om de rummer gode og vigtige formidlingsemner.
  • Lavernes letformidlede forunderlige liv
    Rene Larsen Vilsholm fortæller om laver – hvad er de for nogle organismer? – og han giver en lang række gode eksempler på formidlingsemner.
  • Bjørnedyr – de langsomt gående
    Bjørnedyr er lette at overse – det kræver et mikroskop at få øje på dem, men de er absolut værd at lære at kende, og de rummer godt formidlingsstof. Læs om hvordan Skoletjenesten ved Københavns Universitet bruger bjørnedyr…
  • Gul engmyre – en underlig fisk
    Karsten Rybjerg Larsen opfordrer dig til at kigge efter den gule engmyre, hvis du har den i nabolaget, så skulle du måske bruge den i formidlingen?
  • Hvad kokassen gemte
    Hvis du vil udfordre en 7.kl. så læs her hvad Leif H. Sørensen får dem til – at rode i en kokasse efter biller og andet kravl, det er grænseoverskridende men også en fantastisk øjenåbner.
  • Øresunds skjulte liv
    Kristian Vedel opfordrer til at tage et kig under vandet langs kysten, hvor fx ålegræs-tangskovene rummer mange ”skjulte” dyr, der bare venter på at blive opdaget og formidlet.
  • Pollen og allergi
    De får det til at klø i næsen og øjnene hos alle allergikerne – vi taler om pollen. Niels Hansen fra DMI fortæller hvordan det hænger sammen med pollen og allergi.
  • Tips&Tricks: Mikrobiologi på Naturskolen
    På Raadvad Naturskole har de udviklet et par undervisningsforløb om mikro­biologi – Dorrit Hansen fortæller om forløbene og giver hermed ideerne videre.
  • Berusede insekter til beskuelse
    Natsværmerne lever i skjul af natten, men Morten Top-Jensen fortæller hvordan du med sukkerlokning kan lokke natsværmerne frem i lommelygtens skær, så det er muligt at formidle dem.
  • Dem du hverken ser eller hører… Flagermus
    Flagermusene gemmer sig om dagen og er svære at få øje på, når de flyver om natten, men Annemarie Surlykke giver i sin artikel mange gode grunde til at man alligevel skal tage disse spændende dyr med i sin formidling.
  • Rod i rødderne!
    Tag med Christoffer Jørgensen på en spændende tur på Assistens Kirkegård – og ud i en nærmest filosofisk og tankevækkende beretning om rødder og roden til…
  • Spørgsmål om ål i aulaen
    Når Dansk Naturvidenskabsfestival løber af stablen hvert efterår i uge 39, så er der brug for at få naturvejlederne på banen. Som inspiration er her en lille beretning fra et arrangement på Rask Mølle Skole.
  • Miljøministeren besøgte Lille Vildmosecentret
    Lille Vildmosecentret havde fint besøg af både Miljøministeren og EU’s miljøkommisær – læs beretningen om dagen, hvor Ida Auken kørte bulldozer.

Flere nyheder

Her kan du læse flere af foreningens nyheder, artikler og tidligere foreningsblad, NATURvejleder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top