Ansæt en naturvejleder

Når du vælger at ansætte en naturvejleder, så kan du samtidig være sikker på at du får kvalitet i oplevelsen. Som naturvejledere er vi optagede af at formidle natur i øjenhøjde – altså oplevelser, indsigt og viden der møder publikum der hvor alle får ”noget med hjem”. 

At ansætte en naturvejleder, er en god og kvalitativ måde at børn, unge, og borgere i almindelighed, sikres kontakt og oplevelser i naturen. Naturvejlederen har typisk en faglig baggrund som lærer, pædagog, biolog eller en skovbrugsuddannelse. Efteruddannelsen til naturvejleder, kan man først begynde på når man er ansat i et relevant job.

Naturvejlederen kan udbyde offentlige arrangementer, som fremhæver naturværdierne i kommunen, og de muligheder naturen rummer for borgernes fritidsliv, og kan tillige rette sine aktiviteter og tilbud mod kommunens skoler og daginstitutioner og herigennem understøtte og inspirere til pædagogernes og lærernes aktiviteter og læreplaner.

I rapporten “Naturvejledning i alle forvaltninger. Hvordan?” udarbejdet af Friluftsrådet i samarbejde med en række naturvejledere, gives gode eksempler på, hvordan naturvejlederen kan gøre en forskel på mange forskellige kommunale områder, herunder blandt andet sundhed, børn og ældre. Desuden findes eksempler og råd til, hvordan ansættelsen af en naturvejleder kan finansieres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du ikke gå glip af nyheder om formidlingen af natur i Danmark, tilbud om formidlingskurser eller nyt fra foreningen, så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder.

 

Vi glæder os til at fortælle dig mere!

Scroll to Top